Yeni düzenlemeyle birlikte dershaneler kapanacak ve okullar hafta sonları da ders vermeye başlayacak. Yani bir nevi dershaneler kapatılırken, okullar da dershaneye dönüştürülecek. Peki sistem nasıl işleyecek?
Okullar hafta sonları da açık olacak ve öğrenciler dershanelerde olduğu gibi hafta sonları da ders görecekler. Fakat öğretmenler farklı okullarda çalıştırılabilir tarzında bir uygulamadan bahsedildiğini duyduk. Yani öğretmenler hafta sonları kendi okullarında değil de yakın başka bir okulda ders vermeye giderken, öğrenciler kendi okullarında ders alacaklar.
Yasayla birlikte “dershane” kavramı da kanundan kaldırıldı. Böylelikle sınavlara hazırlık için açılacak kursların önüne geçildi. Ayrıca “çeşitli kurslar”da da değişiklik yapan Milli Eğitim Bakanlığı bu kursların ortaöğretim ve yükseköğretime hazırlık amacıyla açılmaması şartıyla açılabileceğini kararlaştırdı. (spor, sanat, kültürel kurslar gibi)
Dershane öğretmenlerinin durumu ne olacak?
Dershaneler 1 Eylül 2015’e kadar varlığını devam ettirecek. Yasayla birlikte dershane öğretmenleri KPSS’ye girmeden MEB’de kadrolu öğretmen olabilecek. Peki bu durumdan hangi dershane öğretmenleri yararlanabilir?
Dershane öğretmenleri gerekli şartları taşıdıkları durumda KPSS’siz atanabilecek. Sözlü sınav sonrası başarılı olan öğretmenlerin ataması gerçekleşecek. Peki hangi şartları taşıması gerekiyor dershane öğretmenlerinin?
Özellikle sigorta primlerinin 6 yıl boyunca yatmış olması gerekmektedir en az.
Tabi değişenler sadece bunlar değil, bu yasayla birlikte birçok değişiklik yapıldı. Konuyla ilgili kafanıza takılan bir konu olursa buradan yorum aracılığı ile bildirebilirsiniz.