2016 ÖABT Sonuçları Açıklandı! (ÖSYM)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM), Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçlarını açıkladı. Aşağıdaki bağlantılar üzerinden 2016 ÖABT sonuçları ve 2016 ÖABT için ÖSYM tarafından yayınlanan sayısal bilgileri indirebilirsiniz.

DUYURU
(2 Eylül 2016)

2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT):
Sınav Sonuçlarının Açıklanması

20 Ağustos 2016 tarihinde uygulanan ve  toplamda 17 alanda 850 sorudan oluşan  2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi’ne (ÖABT)  ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup;

Kimya Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 5. sorunun “A” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine, Rehber Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 17. sorunun iptal edilmesine, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 37. ve 39. soruların iptal edilmesine, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 8. sorunun iptal edilmesine, Türkçe Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 14. ve 46. soruların iptal edilmesine, 43. sorunun “E” olarak girilmiş cevabının “C” olarak değiştirilmesine, karar verilmiştir. İptal edilmiş olan sorular, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, 2 Eylül 2016günü saat 22:40’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek’te sunulmuştur.

Adaylara saygıyla duyurulur.

Yorum yapın